Головко Ірина про діяльність Кав’ярні-пекарні «Франс.уа» (м. Тернопіль)

В рамках онлайн навчання за системою дуальної освіти 10 лютого 2022 р. студенти кафедри обліку і оподаткування ознайомилися з діяльністю Кав’ярні-пекарні «Франс.уа» (м. Тернопіль) Кав’ярня-пекарня Франс.уа, що займається виробництвом харчової продукції, її реалізацією та організацією споживання. Власниця Кав’ярні-пекарні «Франс.уа» Головко Ірина Віталіївна розповіла студентам про особливості функціонування малого бізнесу в Україні, знання, якими необхідно володіти, щоб створити власний бізнес. Цікавими для студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» стали питання щодо організації логістичних процесів, порядку ціноутворення, складових собівартості харчової продукції, структури змінних і постійних витрат, планування витрат, аналізу діяльності та рівня рентабельності фірми, автоматизації обліку. Не менш цікавим для студентів було питання організації власного бізнесу за схемою франчайзингу, зокрема обговорювались переваги і недоліки бізнесу за франшизою, обов’язки покупця за договором купівлі бізнес-моделі.
Спілкування Ірини Віталіївни зі студентами у формі дискусії дозволило виділити ті питання щодо діяльності фірми, які найбільше цікавлять здобувачів освіти.
Кафедра обліку і оподаткування висловлює щиру подяку власниці Кав’ярні-пекарні «Франс.уа» Головко Ірині Віталіївні за змістовну та цікаву зустріч!
Координатор зустрічі – к.е.н., доцент Омецінська І.Я.